هنگام سفر به لرستان این مکان های دیدنی را از دست ندهید!
استان لرستان یکی از قطب های گردشگری ایران است که هر ساله به دلیل داشتن جاذبه های دیدنی و توریستی زیاد، میزبان گردشگران زیادی است. استان لرستان را همه ما به عنوان استان آبشارها می شناسیم. مرکز استان لرستان خرم آباد است که یکی از زیباترین شهرهای ایران است و برای هر نوع سلیقه ای، یک مکان دیدنی دارد. در این مقاله سعی کرده ایم مکان های دیدنی استان لرستان را که هنگام سفر به این استان، نباید از دست بدهید، معرفی کنیم.
قلعه فلک الافلاک
اگر بخواهیم برای شهر خرم آباد یک نماد را نام ببریم، قلعه فلک الافلاک است که یکی از معروف ترین مکان های دیدنی استان لرستان به شمار می رود. این قلعه از همه جای شهر خرم آباد قابل رویت است. فلک الافلاک به معنی سپهر سپهران است که از دوره ساسانیان به یادگار مانده است و پس از ساسانیان هم حکومت های زیادی را به خود دیده است. این قلعه در بالای یک تپه قرار گرفته است که هم به شهر خرم آباد و هم به رودخانه مشرف است. به این قلعه دوازده برجی و دژ شاپور هم گفته می شود.
این قلعه کاربری نظامی داشته است و شاهان زیادی در این قلعه به سلطنت پرداخته اند. این قلعه بخش های دیدنی مختلفی دارد که شامل موزه مردم شناسی و باستان شناسی است. این موزه در شهر خرم آباد و در خیابان امام قرار گرفته است.
دریاچه کیو
بعد از قلعه فلک الافلاک ، دریاچه کیو به عنوان پر بازدید ترین و معروف ترین مکان دیدنی استان لرستان شناخته می شود. این دریاچه نماد سر زندگی و شادابی است که از مخمل کوه سرچشمه می گیرد. کیو در زبان لری به معنای تیره و کبود است و به دلیل گونه های مختلف گیاهی که در کف این دریاچه قرار گرفته است، این نام برای این دریاچه انتخاب شده است. کیوپ زمانی که پر آب باشد، کبود رنگ می شود.
بهترین زمان برای سفر به دریاچه کیو ، فصل بهار و تابستان است چون می توانید در این منطقه به قایق سواری و ورزش های آبی بپردازید ولی رنگ کبودی این دریاچه را می توانید در فصل زمستان ببینید چون دریاچه در پر آب ترین حالت خود قرار دارد. این دریاچه در شمال غربی خرم آباد قرار گرفته است.
بیشتر بخوانید: انواع لباس محلی لری
بام لرستان
اگر می خواهید یک شب زیبا و به یاد ماندنی را در لرستان بگذرانید، حتما به بام لرستان بروید. دیدن روشایی های شهر از ارتفاع زیاد و در سکوت آرامش بخشی که وجود دارد، بسیار لذت بخش خواهد بود. رصدخانه کاسین هم در همین مکان قرار دارد که منطقه ای مناسب برای منجمان و دیدن آسمان در شب است. بام لرستان در شرق شهر خرم آباد و در خیابان شریعتی بالای کوه مدبه قرار گرفته است.
آبشار نوژیان
لرستان به استان آبشارهای ایران مشهور است. آبشار نوژیان بلندترین آبشار این منطقه است که 95 متر ارتفاع دارد. این آبشار در فاصله 38 کیلومتری جاده خرم آباد قرار دارد. آب آبشار نوژیان از چشمه های کوه تاف و سایر کوه های اطراف سرچشمه گرفته است. اگر می خواهید پر آب ترین زمان آبشار نوژیان را مشاهده کنید، در فصل بهار و اوایل تابستان به این منطقه سفر کنید. تابستان این منطقه نسبت به سایر مناطق دمای کمتری دارد و می توانید هوای خنک و معتدل را تجربه کنید. در کنار این آبشار گیاهان دارویی هم قرار دارند که یکی به یکی از انگیزه های گردشگران در این منطقه تبدیل شده است.
آبشار گریت
یکی از خوش آب و هواترین مناطق استان لرستان، آبشار گریت یا تاف هفت چشمه است. این آبشار از معروفترین و زیباترین آبشارهای لرستان است که در میان انبوهی از درختان بلوط و زالزالک و درخت مو قرار دارد. منظره این آبشار بینظیر است و از بودن در طبیعت آن سیر نخواهید شد. ارتفاع این آبشار 15 متر است و در جاده خرم آباد به سپید دشت قرار دارد. اگر یک طبیعت گرد یا یک گردشگر هستید، به هیچ عنوان این آبشار را از دست ندهید.
بیشتر بخوانید: آبشار بیشه لرستان
دریاچه گهر دورود
دریاچه گهر یکی دیگر از مکان های دیدنی جذاب استان لرستان است که در 35 کیلومتری شهر دورود قرار گرفته است. این دریاچه بین کوه های اشترانکوه قرار دارد و به دلیل قرار گرفتن در میان کوه، هم منطقه ای خنک با هوای معتدل ایجاد کرده است و هم طبیعت زیبایی را به وجود آورده که توجه هر گردشگری را به خود جلب میکند. مناطق دیدنی زیادی اطراف این دریاچه قرار گرفته است که یکی از آن ها دره نی است که لاله های واژگون و گل های شقایق فضای دره را پر کرده است. درختانی مثل بلوط، زالزالک، انار و سیب و… در اطراف این دریاچه قرار دارند. تصویری که شاید از دیدن آن تعجب کنید، وجود حیواناتی مانند آهو، بز کوهی، قوچ و پرندگانی مثل شاهین است.
اگر از دریاچه گهر به مدت 40 دقیقه پیاده روی کنید، به دریاچه گهر دوم می رسید. در دریاچه گهر دوم می توانید ماهی ها را ببینید که در دریاچه بالا و پایین می پرند.
ورود گردشگران در بازه زمانی 15 خرداد تا 31 شهریور به دریاچه گهر ممنوع است تا از آسیب های وارده به پوشش گیاهی و جانوری جلوگیری شود.