جاهای دیدنیشمال ایران

سفر به رامسر؛ مقصدی چهار فصل برای گشت و گذار

یکی از زیبا‌ترین شهرهای ایران برای سفر رامسر است. بدون شک رامسر زیبا، مقصدی چهارفصل برای گشت‌و‌گذار در سفر به مازندران است. هر بار که به این شهر می‌روید چیز تازه‌ای برای دیدن وجود دارد، به هیچ وجه تکراری نمی‌شود؛ انگار خدا هر بار یک جور آن را نقاشی می‌کند. رامسر ترکیبی بی‌نظیر از کوه‌، دریا، جنگل، آبشار و رود است. این ترکیب بی‌نظیر وصف عروس شهرهای ایران را برای رامسر به ارمغان آورده و به حق که این عروس از زیبایی هیچ کم ندارد. این بلاگ هومسا، راهنمای کاملی‌ برای سفر به رامسر است که در آن به معرفی جاهای دیدنی رامسر پرداخته شده.

دسترسی این شهر به ساحل زیبای خزر از یک سو و مناظر زیبای جنگل‌های انبوه از سوی دیگر تزئین خالق از این شهر را دیدنی کرده است. جاهای دیدنی رامسر انقدر جذاب است که مطمئن باشید دیدن یکباره این شهر، از هر کسی دلربایی می‌کند. در این متن جلوه‌ای از زیبایی‌های رامسر، عروس شهرهای ایران را برای شما به تصویر می‌کشیم تا با تعریف جذابیت‌های آن دلتان را برای دیدارش تنگ کنیم؛ با ما همراه باشید.

تاریخچه رامسر؛ از سرسخت تا رامسر

آغاز ماجرای رامسر‌گردی گریزی بر تاریخچه این شهر زیباست. قدمت این شهر به دوران پیش از میلاد باز می‌گردد و نقل است که از دوران صفویه، رامسر در دل خود تمدنی غنی داشته است. رامسر را در گذشته با عنوان سرسخت می‌شناختند. تاریخ نگاران نقل کرده‌اند در اواسط قرن هشتم هجری قمری این شهر توسط یک حکومت مستقل اداره می‌شده است. در عصر زندیه سخت‌سر یا همان رامسر کنونی ضمیمه خاک گیلان بوده‌ اما با ظهور قاجار از گیلان جدا می‌شود.

تا حدود ۱۵۰ سال پیش نیز این شهر وضعیتی مشخصی به لحاظ تقسیمات کشوری نداشته است. در سال ۱۳۱۴ نام رامسر به جای نام سرسخت برای این شهر انتخاب می‌شود و در دوران پهلوی این شهر به عنوان یک مقصد توریستی هدف‌گذاری می‌شود.

 جاذبه‌های طبیعی و مکان‌های دیدنی رامسر و در طول سفر به رامسر

جغرافیای عروس شهرهای شمالی ایران

رامسر در غرب استان مازندران و شرق استان گیلان واقع شده است و به دلیل اینکه در خطه ساحلی دریای خزر قرار گرفته همچون دیگر شهرهای ساحلی کشورمان تابستان‌های گرم و شرجی دارد. البته این شرجی بودن چندان آزاردهنده نیست؛ چرا که رامسر به دلیل برخورداری از جنگل‌های کوهستانی وسیع، هوای آزار دهنده‌ای از نظر دما ندارد.

بهترین زمان سفر به رامسر بهار است و حتی روستاهای اطراف این شهر در تابستان نیز هوای بسیار خنکی دارند. در روستاهایی مانند روستای جواهرده رامسر، جنت رودبار، گرسماسر خبری از آب و هوای شرجی نیست. اگر شیفته پاییز و طبیعت رنگارنگ زرد و نارنجی هستید، بدون شک رامسر مقصد محبوبی برای شما در این فصل خواهد بود. در این فصل باران و مه در هم می‌آمیزند و صحنه‌های زیبایی به ویژه در ارتفاعات خلق می‌کنند.

رامسر در محاصره دلکش دریا و جنگل

شهرت رامسر و زیبایی آن به دلیل برخورداری از جاذبه‌های طبیعی است. این شهر که از مقاصد گردشگری پرطرفدار است، از حیث جذابیت‌های طبیعی‌اش هواخواهان زیادی دارد. رامسر ترکیبی از زیباترین آفریده‌های خداوند را در خود دارد؛ دریا، کوه، جنگل، آبشار و رود هر آنچه که یک تابلو نقاشی را مسحورآمیز می‌سازد. آبشار سیاسرت، غار یاغی لوکا و آبشار ایج از جاهای دیدنی رامسر هستند. علاوه بر این روستاهای رامسر بسیار دیدنی بوده و گردشگران زیادی را به خود نیز جذب کرده‌اند. در ادامه نگاهی نزدیک‌تر به برخی جاذبه‌های رامسر خواهیم داشت.

سفر به رامسر و مشاهده چشم‌انداز جنگلی و کوهستانی در بام‌ سبز رامسر

سواحل رامسر

ساحل زیبای خزر اصلی‌ترین جاذبه رامسر است. این شهر دارای ساحل شنی بوده و یکی از زیبا‌ترین سواحل شمال کشور را دارد. اغلب گردشگران نظافت سواحل رامسر را رعایت می‌کنند و به همین دلیل شما در رامسر با سواحلی تمیز مواجه‌اید که می‌توانید ساعت‌ها در آنجا به دریا خیره شده شوید و از صدای دلنشین آب لذت ببرید. پلاژهای مختلفی در رامسر وجود دارد که دسترسی شما به دریا را ساده‌تر می‌کند. دهکده ساحلی رامسر یکی از زیباترین مناطق ساحلی رامسر در امتداد ساحل کاسپین است که می‌توانید از آن دیدن کنید.

جنگل‌ دالخانی

در جنوب شرقی شهر رامسر و در مسیری که شما را به سمت تنکابن می‌رساند، جنگلی 600 هزار متر مربعی با نام جنگل دالخانی وجود دارد. برای دسترسی به این جنگل، طی کردن یک مسیر پر پیچ و خم ضروری است. این مسیر از داخل روستاهای منطقه می‌گذرد و شما را به جنگل‌های دالخانی می‌رساند. مسیر دسترسی به روستاهایی که در ادامه آن‌ها را معرفی می‌کنیم نیز در مسیر جنگل دالخانی است. در طول مسیر قسمت‌های مختلفی برای اطراق وجود دارند که می‌توانید اندک زمانی را صرف استراحت کنید.

لوکیشن جنگل دالخانی در گوگل‌مپ

مسیر جاده جنگل دالخانی رامسر در سفر به رامسر

منطقه ییلاقی گرسماسر

منطقه ییلاقی گرسماسر یکی از مناطق گردشگری و جاهای دیدنی رامسر است که قدمت آن به ۱۰ قرن پیش باز می‌گردد. ارتفاع این روستا از سطح دریا ۲ هزار متر است و به دلیل آب و هوای کوهستانی و مطبوع آن، در فصل تابستان مناسب گردشگری است.

جنت رودبار

جنب رودبار هم یکی از دهستان‌های رامسر است؛ این دهستان خود به تنهایی یک منطقه گردشگری محسوب می‌شود. ییلاق‌های اکراسر، چاک، چرته، نمک دره، جیرود در این دهستان قرار دارند. ده‌ها آبشار زیبای فصلی و دائمی در گوشه و کنار این دهستان جاری هستند. مناظر طبیعی خارق‌العاده این دهستان هیچ‌گاه فراموش شدنی نیست. بد نیست بدانید که جنت رودبار به سرزمین گل گاو زبان معروف است.

روستای جواهرده

جواهرده با رامسر حدود ۲۶ کیلومتر فاصله دارد و یکی از زیباترین روستاهای منطقه است. روستای جواهرده رامسر با طبیعتی خیره‌کننده داشته و آب‌و‌هوای خنک و دلپذیر آن هر گردشگری را به سوی خود می‌کشاند. روستای جواهرده به دلیل وجود جاذبه‌های مختلفی مانند آبشار و دریاچه قو، طی سال‌های اخیر یکی از مقاصد پرطرفدار برای تورهای ایرانگردی بوده است.

غار یوغی لوکا

غار یوغی لوکا در شمال غرب رامسر و در بالای کوه ایلمیلی قرار گرفته است. این غار در واقع چاهی است که دهانه آن نزدیک به سه متر می‎‌رسد و به عقیده بومیان منطقه در گذشته محلی برای فرار دزدها و راهزن‌ها به سمت ساحل دریا بوده است.

پارک جنگلی صفارود

در مسیر جواهرده به رامسر یک بوستان جنگلی به نام صفارود وجود دارد که از مکان‌های دیدنی طبیعی رامسر به شمار می‌رود. این بوستان میان دره و رود صفارود قرار گرفته و به همین دلیل چشم‌اندازی بکر و تماشایی دارد. چشمه‌های آب معدنی سرد و گرمی که در این بوستان وجود دارد دلیل دیگری برای بازدید از آن است.

بازدید از پارک جنگلی صفارود رامسر در امتداد سفر به رامسر

آب گرم سادات محله

از دیگر جاهای دیدنی و طبیعی که در سفر به رامسر نباید آن را از دست بدهید آب گرم سادات محله است. این آبگرم به خاطر داشتن املاح معدنی به آبگرم شفابخش معروف شده و ویژگی درمانی و دارویی زیادی دارد.

سیری در جاذبه‌های تاریخی رامسر

همان‌طور که پیشینه گفته شد رامسر از دوران صفویه به بعد دارای تمدن غنی بوده است و به همین دلیل از جاذبه‌های تاریخی و فرهنگی نیز برخوردار است. کاخ مرمر، قلعه مارکو و هتل قدیم رامسر از جمله آثار تاریخی و فرهنگی رامسر هستند که بازدید از آن‌ها جذاب و دیدنی است. این جاذبه‌ها را در ادامه برای شما معرفی می‌کنیم.

کاخ مرمر رامسر

کاخ مرمر رامسر، یکی از جاذبه‌های تاریخی رامسر است که تاریخ ساخت آن به دوران پهلوی اول و سال  ۱۳۱۶ برمی‌گردد. این کاخ در یک باغ بسیار بزرگ ساخته شده و به نام کاخ سلطنتی رامسر معروف بوده است. بسیاری از جلسات مهم کشور در دوره پهلوی در همین کاخ برگزار می‌شد. در محیطی که کاخ قرار دارد، چندین موزه وجود دارد که می‌توانید از آن‌ها بازدید کنید. کاخ دارای اتاق‌های مختلفی همانند اتاق جلسات، اتاق استراحت، اتاق کار و نشیمن است.

موزه مردم شناسی، حمام سنتی رضا خان و موزه عاج هم در محیط این کاخ قرار گرفته‌اند. یکی از زیباترین بخش‌های محیط کاخ، باغ بامبو است؛ این باغ از درختان بامبوی بلند ساخته شده و جذابیت فوق‌العاده‌ای دارد.

نمای بیرونی و پلکان و ستون‌های کاخ مرمر رامسر

هتل قدیم رامسر

در نزدیکی کاخ مرمر، هتلی به نام هتل رامسر وجود دارد که اغلب آن را به عنوان هتل قدیم رامسر می‌شناسند. البته اکنون نام آن به هتل پارسیان تغییر پیدا کرده اما قدمت آن به سال ۱۳۱۶ باز می‌گردد و معماری خاص آن زمان در این هتل هویدا شده است. طراحی این هتل برگرفته از معماری آرت دکو اروپاست.

قلعه مارکوه رامسر

مارکوه از قله‌های بزرگ رامسر، بین قرن سوم تا هشتم هجری به عنوان یک دژ بزرگ نظامی استفاده می‌شد. این قلعه از ساروج، گچ و سنگ ساخته شده و هم اکنون نیز به خوبی پابرجا مانده است. رسیدن به خود قلعه برای افراد کم توان سخت به نظر می‌رسد؛ بنابراین سالمندان و کودکان همراهان مناسبی برای رفتن به این قلعه نیستند.

موزه مردم‌شناسی رامسر

موزه مردم‌شناسی رامسر با مجوز سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور در سال ۱۳۸۹ کار خود را آغاز کرد. این موزه به بخش خصوصی و یک موسسه فرهنگی تعلق دارد و آثاری از تاریخ، فرهنگ و تمدن ایرانی در آن قرار گرفته است که در راستای آشنایی بیشتر با اقوام ایرانی قدم برمی‌دارد.

جاذبه‌های تفریحی رامسر

رامسر به دلیل برخورداری از نعمت دریا همانند اغلب شهرهای دریایی، تفریحاتی آبی جذابی دارد. از جاذبه‌های آن، تله‌کابین رامسر است که یک تفریح کاملاً بدیع، جذاب و دیدنی در وصل کردن کوه به دریا به شمار می‌آید.

تفریحات آبی رامسر

ساحل رامسر پر است از پلاژ‌های خصوصی مختلف که انواع تفریحات آبی همانند جت اسکی، قایق موتوری، بنانا و پاراسل را  می‌توان در آن‌ها امتحان کرد. قایق موتوری که یک تفریح محبوب و معروف است که در همه سواحل می‌توان آن را تجربه کرد. شاتل‌سواری و بنانا سواری هم جذابیت‌های خاص خودش را دارد و تفریحی است که سبب می‌شود مغز شما کلی آدرنالین ترشح کند. تجربه تمام تفریحات آبی رامسر، از جت‌اسکی و پاراسل تا قایق‌موتوری و فلای‌بورد، در پارک آبی رامسر امکان‌پذیر است.

در شاتل‌سواری شما سوار یک تیوپ می‌شوید و قایق تندرو با سرعت بالا این تیوب را روی دریا می‌کشاند. بنانا هم شبیه شاتل، با سوار شدن در تیوپ موزی قایق تندرو آن را می‌کشد. پاراسل هم تجربه بسیار لذت بخشی به شما می‌دهد. با پاراسل روی دریا چتر سواری می‌کنید و از نمای زیر پایتان که آب است لذت می‌برید؛ نترسید! هیچکدام از این تفریحات غیرایمن نیستند.

تله‌کابین رامسر

تله‌کابین رامسر بی‌شک یکی از هیجان انگیزترین تفریحاتی است که در رامسر تجربه می‌‌کنید. این تله‌کابین در سال ۱۳۸۳ در یک مجموعه تفریحی با همین نام بنا شد. هدف از ساخت و تاسیس این تله کابین، جذب گردشگر خارجی و داخلی بود و البته که در این مورد نیز کاملا موفق شدند. تله‌کابین رامسر از کنار ساحل شما را تا حدود ارتفاع ۷۰۰ متری از سطح دریا بالا می‌برد. در این ارتفاع شما وارد بام سبز رامسر شده‌اید که بسیار زیبا و دیدنی است.

در طی مسیر با تله‌کابین چشم‌انداز بی‌نظیر و نفس‌گیر دریا و جنگل را مشاهده می‌کنید که هیجان‌زده‌تان می‌کند. در بام رامسر تعدادی زیادی رستوران و کافی‌شاپ وجود دارد اما اگر اهل رستوران‌گردی نیستید، می‌توانید درون اقامتگاه خود نیز غذای سبکی را پخت کرده و با خود به بام ببرید. در مجموعه تفریحی تله‌کابین رامسر تفریحات دیگری همچون کارتینگ، پینت‌بال و شهربازی نیز وجود دارد.

پل معلق رامسر

پل معلق رامسر در کنار خطوط زیپ‌لاین در تله‌کابین این شهر، این فرصت را به شما می‌دهد که در ارتفاع بالا در دل طبیعت قرار بگیرید. گام برداشتن بر روی پلی چوبی و معلق در هوا در نگاه اول کمی ترسناک است اما آن‌چنان محو در زیبایی طبیعت می‌شوید که از این پل دل نخواهید کند.

آداب و رسوم اهالی رامسر

مردمان شمال کشور آداب و رسوم جالب و رنگارنگی دارند. مردم رامسر نیز چنین هستند و رسوماتی جذاب و دیدنی دارند؛ جشن تیرگان، گلکار، آیین سنتی نوروز و نوروزخوانی گوشه‌ای از سنت‌ها و رسومات مردم این منطقه بوده که به جذابیت‌های طبیعی و خدادادی آن افزوده است. معرفی این رسومات برای آشنایی شما خالی از لطف نیست.

مراسم گلکار

مراسم گلکار در روستای جواهر‌ده و در ۱۷ مرداد ماه هر سال برگزار می‌شود. در این مراسم، دیوار مسجد آدینه با گلی خاص گلگاری می‌شود. گلی که مسجد با آن تزئین شده به جای آب با شیر تازه دام‌ها تغذیه شده و مردم روستا اعتقاد دارند که این کار باعث پر برکت شدن محصولات دامی و کشاورزی‌شان می‌شود. در کنار این مراسم، جشن و پایکوبی هم از سنت‌های دیرین است و حتی برای این که اهالی بتوانند نشان دهند قدرت بیشتری دارند، با هم کشتی می‌گیرند.

جشن تیرگان

جشن تیرگان از جمله دیگر دیدنی‌های رامسر است. این جشن در روز ۱۲ و ۱۳ آبان برگزار می‌شود و به نوعی جشنی در راستای گرامیداشت آرش کمان گیر است که توانست بر ضحاک پیروز شود. این مراسم در بیشتر شهرهای مازندران برگزار می‌شود اما در رامسر قدمتی طولانی دارد.

آیین سنتی نوروز بل

آئین سنتی نوروز بل هم از جمله آیین‌هایی است که هر گردشگری باید در آن شرکت کند. در این آیین مردم آتش روشن می‌کنند و در کنار آتش به جشن و پایکوبی می‌پردازند. لباس‌های نو می‌پوشند و آمدن سال نو را جشن می‌گیرند.

نوروز بل آیین تاریخی رامسر

نوروزخوانی

مراسم نوروزخوانی هم یکی از مراسم معروف در رامسر است. این مراسم دو هفته مانده به عید نوروز همراه با نی‌سرایی و آواز‌خوانی همراه برگزار می‌شود و در آن شعرهای محلی همراه با سازهای محلی می‌خوانند.

سوغاتی‌های رامسر

شهرهای شمالی منبع اصلی خوراکی‌های خوشمزه هستند. در کنار خوراکی‌ها صنایع دستی زیبایی‌هم وجود دارد که می‌توان از این شهرها تهیه کرد. در رامسر گل گاوزبان، کلوچه و کوکی، آغوزنون، پشت زیک، رشته به رشته، قماق، برنجک، نان قتلمه، ترشی، ماهی، زیتون به مثابه سوغاتی‌های خوراکی شناخته می‌شوند. صنایع چوبی، چادرشب بافی، نمد‌بافی و مروار‌بافی هم جزء صنایع دستی این این شهر هستند.

مراکز خرید رامسر

رامسر هم دارای مراکز خرید سنتی است و هم مراکز خرید مدرن! بدون شک مراکز خرید سنتی جذابیت‌های زیادی دارند و بازارهای سنتی در رامسر هم بسیار جذاب هستند. این بازارها به شکل بازارهای سنتی اصفهان یا شیراز نیستند بلکه به صورت هفتگی دایر می‌شوند. بازاترهای محلی رامسر از معروف‌ترین بازارهای محلی مازندران شناخته می‌شوند. معمولاً بازارهای محلی و سنتی رامسر روزهای شنبه و سه‌شنبه دایر می‌شوند.

پرندگان زنده، لبنیات محلی، ترشی و مرباهای خوش‌مزه‌ شمال و خوراکی‌های دیگر در این بازارها عرضه می‌شود. در ضمن روزهای دوشنبه و چهارشنبه، بازاری موقت در سادات شهر رامسر برپا می‌شوند که در میان مردم محلی به چهارشنبه بازار شهرت دارد و قدمت برپایی آن به سه دهه می‌رسد. روزهای دوشنبه هم بازاری (دوشنبه بازار) در کتالم رامسر برپا می‌شود.

برای خرید صنایع دستی یا لباس‌های محلی همچون لباس قاسم‌آبادی هم باید به روستای میان لات و لات محله بروید. بازار ماهی فروشان رامسر هم رونق خاص خودش را دارد و برای کسانی که به غذای دریایی علاقه‌مند هستند، یکی از کارهای واجب در سفر به رامسر برای آن‌ها سر زدن به این بازار است. رامسر مراکز خرید مدرنی نیز دارد که برای گشت و گذار و خرید عالی هستند. مرکز خرید آرامش و مرکز خرید نگین از جمله این مراکز هستند.

مرکز خرید آرامش که دارای امکانات متنوعی همچون رستوران و فست‌فود، شهربازی، سالن بیلیارد و پینگ‌پنگ و سینماست در وسعت ۵ هزار متر مربعی ایجاد شده و محلی مناسب برای خرید در رامسر است. مرکز خرید نگین هم ویژه مشکل‌پسندهاست و کالاهای موجود در این مرکز خرید پوشاک مردانه و زنانه، محصولات آرایشی و بهداشتی و لوازم منزل است.

بازارهای محلی رامسر

شکم‌گردی در رامسر

کم کم به پایان سفر رامسر نزدیک می‌شویم؛ مطمئناً شما در سفر گشنه نمی‌خوابید و یکی از دلگرمی‌های سفر آن است که بتوان کمی شکم‌گردی کرد. در این شهر هم می‌توانید غذاهای محلی خوشمزه شمالی را سرو کنید و هم از غذاهای کلاسیک و مدرن لذت ببرید. در رستوران‌های جاده‌ای، ساحلی و یا داخل شهر رامسر امکان سرو هر دو نوع این غذا در محیطی مدرن و سنتی وجود دارد.

یکی از از قدیمی‌ترین و بهترین رستوران‌های رامسر، رستوران برادران در درون شهر است. رستوران خاور خانم هم رستوران معروف دیگری است که می‌توانید حضور در آن را تجربه کنید و از چشم‌انداز زیبای آن لذت ببرید. رستوران‌ اکبرجوجه، رستوران سنتی تله بام، رستوران کشتی، رستوران ملل، رستوران مظاهری و دوستان نیز از بهترین غذاخوری‌های این شهر هستند. رامسر حتی یک شعبه کی‌اف‌سی نیز دارد که می‌توانید از آن غذا تهیه کنید. کافه رستوران روماک، رستوران بازار کلاچای، رستوران بلوط، کافه ایتالیایی میلانو هم از جمله دیگر مراکزی هستند که با خیال راحت می‌توان در آن‌ها شکم‌گردی کرد.

مزه‌گردی در بهترین رستوران‌های رامسر و تجربه طعم مرغ ترش شمالی در سفر به رامسر

مراکز اقامتی رامسر و اقامتگاه‌های جالب

برای اقامت در رامسر گزینه‌های متعدد و مختلفی پیش روی شماست؛ اما اجاره ویلا و سوئیت در رامسر اولین پیشنهاد ما برای شماست. شما می‌توانید در پلاژها اسکان کرده یا نسبت به اجاره ویلاهای شخصی اقدام کنید. هتل‌ها هم می‌تواند گزینه خوبی برای اقامت شما باشد. اما شاید لذت‌بخش‌تر از همه این‌ها تجربه اقامت در اقامتگاه‌های بوم‌گردی روستاهای اطراف رامسر و همچنین منازلی باشد که روستاییان اجاره می‌دهند. پيشنهاد ما براي اقامت در رامسر استفاده از اقامتگاه‌هايی است كه هومسا در سايت خود آن‌ها را معرفی مي‌كند و با تضمین کیفیت و قیمت‌های مناسب رزرو می‌دهد. ويلاهای جنگلی، ويلاهای ساحلی، ويلا در جواهر‌ده و خانه‌هاي مبله از جمله انواع اقامتگاه‌هایی است كه در هومسا وجود دارد.

مسیر دسترسی

رامسر از مبدأ تهران ۲۷۷ كيلومتر فاصله دارد كه طي اين مسير ۵ ساعت و ۱۱ دقيقه از طريق جاده طول خواهد كشيد. از آنجايي كه رامسر يك منطقه توريستی است، فرودگاه نيز دارد و می‌توان سفر هوايی به اين شهر را انتخاب كرد. همچنین بیشتر مسافران رامسر ترجيح مي‌دهند با وسیله نقلیه شخصی به اين شهر سفر كنند و از مسير جاده‌ای منتهی به رامسر لذت ببرند.

کلام آخر

رامسر به واقع همچون نگيني در دل مازندران می‌درخشد؛ عروسي كه از فرق سر تا نوك پاي او با نقاشی خالق تزئين شده و دلربايي كردن را خوب ياد گرفته است. رامسر، مسافران را عاشق مي‌كند؛ هر مسافري كه به رامسر مي‌رود، تجربه رامسر‌گردی مجدد براي او لذت‌بخش‌تر از دفعه قبلی است. اگر اهل سفر عشق هستيد، دلتان را به دريا بزنيد و خود را به عروس شهرهای ايران برسانيد. در دامن اين عروس خود را رها كنيد و از تجربه اقامت‌تان چه در شهر و روستا‌های آن لذت ببريد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا