گردشگری کشاورزی راهکاری برای توسعه روستایی است
مدیرکل سرمایهگذاری، زیرساخت و مناطق نمونه گردشگری وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی با اشاره به ظرفیت حائز اهمیت گردشگری کشاورزی،گفت:گردشگری کشاورزی بهعنوان راهکاری برای رشد و پيشرفت روستاها بهمنظور دستيابی به توسعه روستايی دارای اهمیت بسیاری است و یکی از عوامل مؤثر بر رشد اقتصادی کشاورزان و ارتقاء سطح درآمد آنان میباشد.
به گزارش هومسا،احمد تجری روز پنجشنبه ۶ خردادماه در نشست با متقاضیان دریافت مجوز گردشگری کشاورزی که در روستای کریمآباد شهرستان گرگان برگزار شد، گفت:گردشگری کشاورزی بهعنوان راهکاری برای رشد و پيشرفت روستاها بهمنظور دستيابی به توسعه روستايی دارای اهمیت بسیاری است و یکی از عوامل مؤثر بر رشد اقتصادی کشاورزان و ارتقاء سطح درآمد آنان میباشد.
مدیرکل سرمایهگذاری، زیرساخت و مناطق نمونه گردشگری بیان کرد:گردشگری کشاورزی شکل جدیدی از گردشگری در سطح کشور است و متقاضیان ورود به هر یک از زیرشاخههای این نوع از گردشگری باید ضمن تطبیق طرحهای خود با چارچوبهای قانونی این بخش، سعی کنند با طرح و ایدههای جدیدی برای توسعه این نوع از گردشگری، سفر را به تجربهای شیرین و ماندگار برای گردشگران و مسافران تبدیل کنند.
وی عنوان کرد:توسعه گردشگری کشاورزی در هر منطقه نیاز به شناخت دقیق توانمندیها دارد و باید با بررسی زیرشاخههای مختلف گردشگری کشاورزی در هر منطقه، به نوعی از گردشگری کشاورزی که با توانمندی آن منطقه تناسب دارد پرداخته شود؛تا ضمن فراهم آوردن موجبات پذیرش جامعه هدف بهصورت پایدار، زمینه توسعه اقتصادی را برای مردم فراهم کند.
تجری در ادامه این نشست گفت:روستای کریمآباد شهرستان گرگان با برخورداری از چندین مزرعه و باغ که به تولید گل و گیاه میپردازند پتانسیل بسیار بالایی در حوزه گردشگری کشاورزی بهویژه گاردن توریسم و یا گردشگری باغی دارد و در سطح استان از روستاهای منحصربهفرد در این حوزه است.
وی اظهار کرد:گاردن توریسم یا گردشگری باغی شاخهای از گردشگری کشاورزی است که اختصاصاً به بخش باغ و باغداری میپردازد و با قرار دادن گردشگری در کنار حوزه کشاورزی جذب گردشگر را به عاملی برای افزایش درآمد کشاورزان تبدیل میکند.
مدیرکل سرمایهگذاری، زیرساخت و مناطق نمونه گردشگری تأکید کرد:پرداختن به انواع جدید گردشگری از اولویتهای اصلی معاونت گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی است و از متقاضیان فعالیت در این حوزه حمایت و پشتیبانیهایی را در نظر گرفته است.
تجری بیان کرد:با توجه به تأثیر و اهمیت گردشگری کشاورزی در رونق اقتصادی و افزایش درآمد سرانه بهویژه در مناطق روستایی،پروندههای متقاضیان ایجاد گردشگری کشاورزی در سطح کشور و استان گلستان در سریعترین زمان ممکن پیگیری و اعلام نتیجه خواهد شد.
وی در ادامه عنوان کرد:کریمآباد بهعنوان نزدیکترین روستا به شهر گرگان مرکز استان گلستان و بهرهمندی از مسیرهای ارتباطی مختلف نظیر ایستگاه قطار، پایانه اتوبوسرانی و فرودگاه در کمترین فاصله، موقعیت بسیار خاصی برای جذب گردشگر و مسافر دارد.
تجری با بیان اینکه طبق اعلام اولیه،روستای کریمآباد حداقل ۱۰ متقاضی ایجاد مزارع گردشگری و همچنین باغ گردشگری دارد، اظهار کرد:با توجه به تعداد متقاضیان ایجاد مزارع گردشگری در روستای کریمآباد شهرستان گرگان، اداره میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی این شهرستان پس از تشکیل پرونده متقاضیان با حضور در این روستا ضمن اجرای بازدیدهای مورد نیاز، کمیسیون گردشگری کشاورزی را با حضور نماینده جهاد کشاورزی در این روستا برگزار و در کمترین زمان ممکن پروندههای متقاضیان را موردبررسی و مجوزهای لازم را صادر میکند.
مدیرکل سرمایهگذاری، زیرساخت و مناطق نمونه گردشگری تصریح کرد:وجود مزارع و باغهای پرورش و تکثیر گلهای زینتی،گلهای آپارتمانی و گلهای شهری موجب شده تا این روستا با بهرهمندی از فضایی بسیار زیبا،مفرح و آرامشبخش از پتانسیل بالایی در بخشهای مختلف گردشگری کشاورزی و همچنین گردشگری سلامت برخوردار باشد.
وی اضافه کرد:این روستا با برخورداری از این امتیازها و همچنین پتانسیلهای مزارع کشاورزی و باغی برای توسعه گردشگری، میتواند جاذبه و عامل مهمی برای تبدیل کردن شهرستان گرگان به مقصد گردشگری باشد.
تجری با تاکید بر اهمیت بازاریابی و تبلیغات در حوزه جذب و ماندگاری گردشگران و مسافران، گفت:برای معرفی ظرفیتهای گردشگری کشاورزی در سطح استان تورهای آشناسازی برای فعالان گردشگری ازجمله راهنمایان گردشگری، دفاتر خدمات مسافرتی و… برنامهریزی و اجرا شود تا فعالان گردشگری با شناخت از این ظرفیتها برای تدوین بستههای سفر اقدام کنند.
انتهای خبر
تجربه خوبیه سفر به بومگردیی که در مزارع کشاورزی باشه من خودم تجربه اقامت در مزرعه خورشید دماوند رو داشتم که برای فرزندم دیدن این محیط واقعا جذاب بود