همه چیز درباره بازار ادویه استانبول
بازار ادویه استانبول یکی از مهمترین و شناختهشدهترین بازارهای ترکیه است و گردشگران بسیاری با سفر به استانبول، قصد دیدن این بازار و خرید از آن را میکنند. در این مطلب میخواهیم همه چیز درباره بازار ادویه استانبول را بگوییم از تاریخچه آن تا موقعیت مکانی و محصولاتی که در آن به فروش میرسد.
بازار ادویه استانبول که به بازار مصری (Mısır Çarşısı) هم مشهور است، یکی از قدیمیترین بازارهای سرپوشیده این شهر توریستی به شمار میآید که با عطاریهایش معروف است. این بازار قدیمی در کنار بندر شهر و در منطقه فاتح قرار دارد، این موقعیت جغرافیایی سبب شده تا برای گردشگران و مردم محلی به راحتی قابل دسترس باشد. بازار ادویه به ویژه با تنوع بسیار در محصولات خود مانند ادویهها، گیاهان دارویی، خشکبار، شیرینیها و مواد غذایی خاصی که به فروش میرسد، مشهور شده است.
منبع عکس: istanbul.goturkiye
بازار ادویه استانبول
بازار ادویه شهر استانبول، 364 سال پیش یعنی در سال 1660 میلادی، توسط مصطفی آقا، معمار دربار حکومت عثمانیان و به خواست حکومت طراحی و ساخته شده است. طبق اسناد قدیمی، این بازار در ابتدا به «بازار جدید» معروف بوده و بعدها نام آن به بازار مصری تغییر کرده است. علت این اسمگذاری هم عمده واردات ادویه از کشور مصر به این منطقه بوده که در این بازار عرضه و به فروش میرسیده است. تلفظ نام این بازار به زبان ترکی، میصیر است و نام آن هم به علت درآمد از مالیاتهای دریافتی کشور مصر بوده که با درآمد حاصل از آن، این بازار را ساختهاند؛ بازرگانان مصری هم، انواع ادویهجات مختلف را با خود به این شهر میآوردند و میفروختند و علت انتخاب استانبول برای محصولاتشان این بوده که این شهر در مسیر تجارت بین شرق جهان و غرب (اروپا) قرار داشته است. بازار ادویه استانبول در ابتدای سالهای فعالیتاش، بخشی از مجموعه مسجد ینی بود و به عنوان مرکز فروش انواع ادویه و مواد غذایی مورد استفاده قرار میگرفت و بعدها به تدریج به یکی از مراکز مهم تجاری شهر تبدیل شد و به مرور زمان به علت افزایش خرید و فروش ادویه در این بازار به بازار ادویه شهرت یافت.
این را هم بگوییم که کلمه mısır در زبان ترکی علاوه بر مصر به معنی ذرت هم هست، به همین دلیل گاهی اوقات نام این بازار به اشتباه به عنوان “بازار ذرت” هم ترجمه میشود. این بازار مرکز تجارت ادویه در ترکیه بوده و هنوز هم هست اما در سالهای اخیر مغازههایی با محصولات دیگر هم جایگزین فروشندگان ادویهجات شده است.
منبع عکس: iamistanbul
همه چیز درباره بازار ادویه استانبول
در این بازار از شیر مرغ تا جان آدمیزاد به فروش میرسد؛ از ادویههای مختلف مانند زعفران، پاپریکا، فلفل، زیره، دارچین و سایر ادویهها که از سراسر جهان وارد میشوند تا انواع مختلف چایهای محلی از جمله چای سیاه ترکی و چای گیاهی. از خشکبار و مغزها مانند آجیلها، بادام، فندق، پسته و کشمش تا شیرینیهای سنتی نظیر باقلوای ترکی، لوکوم (راحت الحلقوم)، حلوا و … تا زیورآلات، کیف و لباس، ست قهوهخوری، ست شطرنج و تخته نرد و …. همچنین مواد غذایی خاص کشور ترکیه مثل پنیر، زیتون، روغن زیتون، میوه خشک و ترشیجات و هر آنچه که برای سوغات مناسب است در این بازار به فروش میرسد. در این سالها، علاوه بر انواع فروشگاههای قدیمی، کافه و رستورانهای متعدد هم در این بازار ساخته شده و گردشگران میتوانند علاوه بر خرید محصولات مختلف، انواع غذاهای ترکی را در آن امتحان کنند.
بازار ادویه استانبول، طراحی زیبایی دارد از جمله سقف قوسی و ساختار گنبدی شکل آن توجه بیننده را به خود جلب میکند، همچنین رنگهای متنوع، زنده و جذاب این مکان، چشم هر ببیندهای را نوازش میدهد. محیط شلوغ و پرجنبوجوش بازار، تجربهای خاص و منحصر به فردی را برای بازدیدکنندگان فراهم میکند و عطر و بوی گیاهان معطر و ادویهها که در فضا پیچیده، تجربهای لذتبخش و کمنظیر برای گردشگران فراهم میکند.
یکی از ویژگیهای خرید در این بازار، چانهزنی با فروشندگان است. قیمتها معمولا قابل مذاکره است و به عنوان بخشی از تجربه خرید در بازار به شمار میآید. بسیاری از مغازههای بزرگ و مدرن بازار، کارت اعتباری قبول میکنند اما غرفههای کوچکتر پول نقد هم میگیرند که این امر باعث راحتی کار بیشتر مسافران خارجی که کارت اعتباری ترکیه ندارند، شده است. این بازار همه روزه به غیر از تعطیلات مذهبی و رسمی از 8 صبح تا 19:30 عصر باز است و تردد جمعیت معمولا در ساعات ابتدایی صبح و اوایل بعد از ظهر در بازار کمتر از ساعتهای دیگر است.
گردشگران با بازدید از بازار ادویه استانبول آنقدر گرم تماشای مغازهها و محصولاتی که در آنها به فروش میرسند، میشوند که این بازدید ممکن است یک روز کامل از وقت آنها را میگیرد. در نزدیکی بازار ادویه، برخی از جاذبههای تاریخی و دیدنی شهر قرار دارد از جمله مسجد جدید Yeni Camiiکه در کنار بازار است و ورودی اول بازار از آن است یا پل گالاتا که فاصله چندانی با بازار ندارد. همچنین بازار بزرگ Kapalıçarşı استانبول، فاصله کمی با بازار ادویه دارد. بنابراین با مراجعه به بازار ادویه میتوان از جاذبههای توریستی نزدیک آن نیز دیدن کرد.
منبع عکس: Wikimedia
چگونه به بازار ادویه استانبول برسیم؟
برای رسیدن به بازار ادویه استانبول باید به منطقه اروپایی فاتح و بعد رستم پاشا برسید. علاوه بر بازار ادویه با ورود به منطقه فاتح میتوان بسیاری از مکانهای دیدنی شهر را مانند مسجد ایاصوفیه، مسجد سلطان احمد، کاخ موزه توپکاپی، آبانبار باسیلیکا، بازار آراستا و … دید. ضمن اینکه گرند بازار استانبول یا همان بازار بزرگ شهر هم در این منطقه است.
با استفاده از خدمات حملونقل شهری میتوان خود را به راحتی به این بازار رسید.
از میدان تکسیم که بیشتر گردشگران ایرانی برای اقامت و خرید به این منطقه و خیابان استقلال میروند با 40 دقیقه پیادهروی میشود به بازار ادویه رسید، با خودرو 13 دقیقه و اتوبوس شهری هم 11 دقیقه راه است.
از مسجد ایاصوفیه هم که جاذبه گردشگری دیدنی دیگری است که بیشتر مسافران ایرانی از آن بازدید میکنند تا بازار ادویه با خودرو 14 دقیقه، اتوبوس 19 دقیقه و پیاده 16 دقیقه راه است.
از برج گالاتا تا بازار ادویه هم با خودرو 8 دقیقه، با اتوبوس 11 دقیقه و پیاده 21 دقیقه فاصله است.
لینک گوگل مپ این بازار را هم میتوانید از اینجا پیدا کنید تا به راحتی از هر نقطه از استانبول خود را به این بازار برسانید.
منبع عکس: iamistanbul
شما بازارگردی و خرید از بازارهای محلی را دوست دارید؟ تاکنون به بازار ادویه استانبول رفتهاید؟ پیشنهاد ما این است که با سفر به این شهر توریستی از این بازار هم دیدن کنید و تجربه خود را با ما به اشتراک بگذارید.