اخبارجاهای تاریخی

اقامتگاه بوم‌گردی ارگ جهانی بم افتتاح شد

پروژه مرمت بخشی از ارگ قدیم بم برای احداث یک واحد بوم‌گردی پس از ۲ سال عملیات اجرایی سرانجام امروز به بهره‌برداری رسید؛ در مراسم افتتاح اقامتگاه بوم‌گردی ارگ جهانی بم گزارش شد که این اقدام با همکاری میراث فرهنگی و منطقه ویژه اقتصادی ارگ جدید انجام شده است.

به گزارش ایرنا، استاندار کرمان در ادامه سفر به شهرستان بم در استان کرمان از محل ارگ قدیم و ثبت جهانی بم نیز بازدید کرد و در جریان این بازدید بود که کارشناسان میراث فرهنگی اعلام کردند، قدمت این بنا براساس حفاری های جدید به ۶ هزار سال پیش رسیده است.

کارشناس و راهنمای گردشگری ارگ قدیم بم گفت: ارگ بم با ۲۰ هکتار زیربنا شاهکار معماری ایران است و تا ۲۰۰ سال پیش محل شهر قدیم بم بوده که پس از آن اهالی شهر بم احساس امنیت کردند و در خارج از ارگ ساکن شدند.

محمد حسین صادقی در این مراسم افتتاح افزود: این شهر دارای حصاری به طول ۲ کیلومتر، ۵۷ برج دیده‌بانی و خندق عمیقی دورتادور است اما با همه بزرگی خود فقط یک دروازه ورودی داشته که از ۲ قسمت حاکم نشین و عامه نشین تشکیل و در دوره‌های مختلفی دروازه شرق ایران معرفی شده است.

وی در ادامه اظهار داشت: پیش از زلزله سال ۱۳۸۲ قدمت ارگ بم به ۲ هزار و ۲۵۰ سال تخمین زده می‌شد اما یک سال پس از این زلزله و پس از ثبت جهانی این بنا، ۱۲ نقطه از ارگ حفاری شد و بستری از زندگی و آثاری ۶ هزار ساله از این مجموعه به دست آمد.

اقامتگاه بوم‌گردی ارگ جهانی بم
افتتاح اقامتگاه بوم‌گردی ارگ جهانی بم

منبع عکس: خبرگزاری ایرنا

رییس پایگاه جهانی ارگ قدیم بم نیز در جریان این بازدید خواستار جذب اعتبارات معادن برای کمک به این عرصه میراثی شد و گفت: اینجا بزرگترین پایگاه میراث جهانی از حیث نیروی انسانی و وسعت محسوب می شود.

محسن قاسمی در این باره افزود: پرونده ارگ تاریخی بم، پیش از زلزله سال ۸۲ بم برای ثبت جهانی آماده شده بود و ما ۶ هزار سال سکونت مداوم را به واسطه حیات آب و نخلستان ها در این منطقه شاهد هستیم.

او با بیان اینکه پرونده بم و منظر فرهنگی آن از بزرگترین پرونده‌های یونسکو است، اضافه کرد: ۲۱ سال پس از زلزله بم کارهای مختلفی انجام دادیم، دهه نخست آواربرداری، دهه ۹۰ مرمت اضطراری و حفاظت و از آن به بعد ماموریت پایگاه و وزارتخانه مرمت ارگ بوده است.

قاسمی ادامه داد: بالای ۹۰ درصد از مرمت آنچه میراث فرهنگی تعیین کرده در ارگ تاریخی بم به‌صورت اصولی انجام شده است و حالا وارد ماموریت بعدی برای احیای ارگ بم می شویم.

وی در خاتمه گفت: تا پنج سال آینده مرمت ارگ تاریخی بم به قسمت‌های پایانی خود خواهد رسید، لذا لازم است ضمن تقویت زیر ساخت گردشگری، بم را به مقصد گردشگری کشور تبدیل کنیم؛ ضمن آنکه موزه ارگ بم و سربازخانه ارگ قدیم در سالروز زلزله بم رونمایی‌ می‌شود.

استاندار کرمان همچنین در ادامه از مجموعه وکیل شامل مسجد، حمام و کاروانسرا در این محدوده از شهرستان بم، همچنین قنات‌های ثبت جهانی قاسم آباد و اکبرآباد بازدید کرد. در این بازدید اعلام شد که برای حفظ قنات نیاز به نیروی کار و حمایت از مقنی ها وجود دارد.
اهالی بروات نیز در جریان حضور استاندار مطالبه کردند که این بخش با ۱۲ کیلومتر مربع وسعت و ۶۰ هزار نفر جمعیت ظرفیت استقلال به عنوان شهرستان مجزا را دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا